KONGRES FZS

Fitnes zveza Slovenije (FZS) vsako leto pripravi kongres, ki naj bi nas, trenerje, inštruktorje in ostale tečajnike seznanil z novostmi in podal nekaj novega znanja. Ideja je odlična!

Vendar…
Zdi se, da dogodek privabi premajhno število stroke. Poglejmo podatke. Če je v zadnjih 5 letih povprečno število tečajnikov na letni ravni okoli 150, je aktualnega kadra cca 750 oseb. Glede na to, da FZS obstaja že leta 1999, sklepam, da je tudi v začetnih 13 letih sproducirala vsaj toliko kadra kot v zadnjih petih letih. 1500 tečajnikov je verjetno kar premajhna številka ampak dejstvo je, da je mednarodni kongres Fitnes zveze Slovenije gotovo največja tovrstna prireditev pri nas, ki pa ima še ogromno neizkoriščenega potenciala.

Kaj pa program, predavanja in dejavnosti?
Vidi se, da se organizatorji trudijo, da bi bil kongres zanimiv za čim širšo publiko. Program je pester, predavanj in delavnic je dovolj in dejavnosti (preizkus EMS treninga, Lesmills, FirmaBoss app, Vegan protein, EGO quark, Samsung, Herkul…) je iz leta v leto več.

velika dvorana na Mednarodnem kongresu Fitnes zveze Slovenije 2017

Menim pa, da s tem (še) ne pridobivajo na strokovnosti in z nekaj svetlimi izjemami, so bila letošnja predavanja zelo osnovna. Kolegi trenerji prav to navajajo kot glavni razlog neudeležbe na kongresu FZS.
Če bi bila predavanja (tudi) na visokem nivoju in bi lahko rekli, da smo tudi trenerji, ki se preživljamo s tovrstnim poslom, odnesli nekaj novega znanja, potem bi Mednarodni kongres FZS pridobil na veljavi.

Vprašaj se, zakaj si manjkal!?
V letu 2016 sem za izobraževanja porabil okoli 3000€, letos pa bo številka nekoliko manjša. Dobro se zavedam, da je znanje odličilnega pomena za dobro in strokovno delo. Kongres FZS pa kljub določenim pomanjkljivostim, verjetno nikoli ne bo manjkal na mojem urniku in prav vsak osebni trener, inštruktor ali vaditelj bi moral biti del te zgodbe.

2017-11-28T16:50:17+00:00