Mišična masa 2018-10-16T18:09:09+00:00

MIŠIČNA MASA

Mišična masa je pomembna ne samo v bodybuildingu, ampak jo vse bolj cenijo zdravniki pri operacijah, fizioterapevti pri rehabilitaciji, najstniki pri popularnosti, podjetniki pri osebnem počutju in zdravju in celo starostniki za sposobnost gibanja… Tudi ženske so ugotovile, da obliko postave dajejo mišice, ne kosti. Pravzaprav smo v obdobju, ko so mišice zelo zaželene na vseh nivojih življenja in mišična masa je v fitnesu prvi, a ne edini cilj.

Mišice oziroma mišična masa v največji meri oblikuje telo, ki je družbeno najbolj zaželjeno.

Predpogoj za pridobivanje na mišični masi je seveda suficit (tj. večji vnos kalorij, kot je njena poraba). Ker pa nekateri to vzamejo preveč resno, je potrebno poudariti, da več kilogramov na tehtnici nikakor ni merilo za večjo količino mišične mase. Prevelik vnos kalorij, ki je večinoma posledica prevelike želje po hitrejši rasti mišic, nas vodi v rast maščobne mase, zato previdno!

Seveda pa mišične mase brez pravega in dovolj intenzivnega treninga za mišično maso ne bo. Na spletu je ogromno programov za treninge, ki vam obljubljajo vse mogoče, ampak večinoma se zatakne pri izvedbi. Pomembna je tako tehnika dvigov, kot tempo dviganja in spuščanja obremenitve ter pavza med serijami in ponovitvami… pomembnih je toliko detajlov, da ne bo dovolj, če boste prebrali nekaj člankov in pregledali nekaj ur video posnetkov. Čas je ključnega pomena in če želite biti boljši, izberite strokovnjaka, ki vas bo vodil po poti do uspeha.

Ne nasedajte zaslužkarjem!
Mišična masa se ne pridobi čez noč in bodite zelo srečni, če boste pridobili okoli kilogram mišične mase na mesec. Dober prehranski plan (najdite nutricionista) in dobro zasnovan trening (pomoč trenerja) pa ste že na pravi poti!

Počitek za večjo mišično maso!

Zaradi hitrega tempa življenja pozabljamo na osnovne potrebe človeka. Mišična masa se povečuje takrat, kadar počivate. Če telesu ne daste časa za počitek, bo regeneracija slabša in prirastek mišične mase manjši. Iz dneva v dan bo ta regeneracija težja in vse bolj in bolj boste utrujeni in razočarani.

Vse, kar naredite na treningu, bo zaman, če telesu ne boste privoščili počitka in mu s tem dali čas, da nalaga novo mišično maso.

Za več nasvetov, me kontaktiraj tukaj.