Kako izbrati (idealnega) osebnega trenerja

Pred 50 leti si veljal za premožnega, če si imel toliko oblačil, kot jih ima danes šolarček pri 8 letih. Podobno je z izbiro hrane, možnostjo razvedrila itn. To, kar je bilo še pred nekaj leti luksuz, je danes lahko že normalno in prav je, da vsak pri sebi pretehta, kaj je tisto, kar v življenju zares potrebuje za dvig kvalitete življenjskega standarda. Če se boste o teh temah pogovarjali s svojimi starimi starši, ne pričak

Kako izbrati osebnega trenerja – ga potrebuješ?

ujte, da vas bodo razumeli. V njihovih prioritetnih lestvicah, za namene preživetja, je bilo vcepljeno »šparanje« na vsakem koraku. Starši so imeli možnost, da svet doživijo že nekoliko drugače. Vi pa ste tukaj, da izberete poklic, ki vas veseli. Vi greste lahko na počitnice v kraje, o katerih so včasih le sanjali. Vi ste vse večji gospodar sebe in svojega telesa, zato je danes še toliko bolj pomembno, da za svoje telo skrbite z zavedanjem, da imate samo eno!

 

Osebni trener ni več luksuz! Osebno trenerstvo postaja tisto, kar je pred 20 leti veljalo za frizerje. Poklic osebnega trenerja je zelo zaželen in marsikdo pozna osebo, ki ima željo, da se poizkusi tudi v vlogi osebnega trenerja, da bi »malo zaslužil.« Osebno trenerstvo v Ljubljani je prav gotovo dejavnost, ki bo iz leta v leto večja. Število osebnih trenerjev narašča tako hitro, da po laičnem izračunu in osebnem mnenju, po koncu šolanja oziroma licenciranja za osebnega trenerja, lahko na trgu preživi 10 do 15% novincev. Od tega se nas, samo s tem poslom, na koncu preživlja zgolj dober odstotek. Je to že tisti ključen pokazatelj, da je takšen osebni trener najboljša izbira za vas? Jaz mislim, da ne!

 

Postavi si cilje

Kako izbrati osebnega trenerja – postavi si cilje!

Preden začneš z iskanjem osebnega trenerja, si moraš ustvariti jasno sliko ciljev, ki si jih želiš doseči. Svetujem, da si jih zapišeš po prioritetni lestvici. Šele potem se lahko začne lov na idealnega trenerja. Povprašaj prijatelje po izkušnjah, preberi kakšne internetne nasvete … skratka izoblikuj si sliko, kakšen tip trenerja bo najbolj primeren, da dosežeš zastavljene cilje. Predpostavi, da vsi trenerji imamo neko osnovno znanje, vendar se razlikujemo po specializaciji – nekateri so bolj za bodybuilding, drugi za rehabilitacijo, tretji za hujšanje, četrti za crossfit itd. Po mojih izkušnjah je večina misije izberi idealnega trenerja do te točke kar solidno opravljena. Zatakne pa se pri naslednjih korakih.

 

Kaj je še tisto, kar rabi trener

Izbira osebnega trenerja po korakih

Torej, našli smo trenerje, ki imajo pravo znanje za dosego cilja. Kaj pa sedaj?
Če se malo pošalim, so naslednji koraki podobni kot pri iskanju partnerja. Dejstvo je, da se z vsakim ne ujamemo enako, zato si lahko grobo mnenje o karakterju osebnega trenerja izoblikujemo na podlagi spletnih zapisov. Trenerji smo radi pametni o mnogih temah, zato sem prepričan, da boste hitro našli ustrezne zaključke. Odlično, če sva prišla do tukaj, potem imava na seznamu najbolj primernih osebnih trenerjev samo še nekaj imen.

Neee, nisva še pri ceni! Čas je, da vso teorijo iz interneta preizkusiva tudi v praksi. Povprašaj, če ima osebni trener možnost brezplačne uvodne ure in se z vsemi kandidati dogovori za termin, kjer bosta preizkusila, kako se ujameta v prostoru, v katerem bosta preživela naslednih xy ur. Znanost pravi, da človeka ocenimo v nekaj sekundah in če boste imeli pripravljena ključna vprašanja (predlagam, da si jih napišete), boste že po nekaj minutah lahko ocenili, če ste že našli idealnega osebnega trenerja za vaše telo in duha.

Cena je tudi dejavnik

Osebni trener ti da točno tisto, kar potrebuješ za dosego rezultata

S tem prispevkom sem vam želel sporočiti, da dobro premislite komu boste zaupali, da vas motivira in vam svetuje pri zdravem načinu življenja (osebni trenerji to radi počnemo) in pravilnem gibanju. Prav tako verjamem, da želite na poti do pravih rezultatov, kar se da uživati. Cena? Vprašajte se, koliko cenite svoje telo. Če vedno iščete najcenejše storitve, npr. zobozdravnika, ki vam bo skladno s takšno ceno tudi uredil zobe, potem svetujem, da si poiščete študenta. Če pa bi radi storitev, ki je kvalitetna, boste za njo tudi ustrezno plačali. Saj veste, da je ceneje, če v prvo opravimo vse kvalitetno, kot če celo življenje posegamo po storitvah, ki potrebujejo nove in nove izboljšave. Srečno!

2018-08-23T13:00:41+00:00